ABN AMRO-toernooi weer zonder publiek wegens onzekerheid over maatregelen

1 week terug 9
MobileMobile

Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt volgende maand opnieuw zonder publiek afgewerkt. Er is te veel onzekerheid over de coronamaatregelen om de organisatie goed op orde te krijgen, heeft toernooidirecteur Richard Krajicek vrijdag laten weten.

Volg het nieuws rond het coronavirus op de voet VolgenOntvang een melding bij belangrijke ontwikkelingen

Het grootste tennistoernooi van Nederland wordt van 5 tot en met 13 februari gehouden in Rotterdam Ahoy. Wereldtoppers als Daniil Medvedev, Stéfanos Tsitsipás en Hubert Hurkacz hebben hun deelname toegezegd. Zij zullen dus opnieuw voor lege tribunes spelen.

"Het is een enorme teleurstelling", aldus Krajicek. "Voor de spelers, voor ons, maar vooral voor de fans. Voor het tweede jaar op rij hebben we een fantastisch veld, waar geen publiek bij aanwezig kan zijn door de maatregelen die momenteel gelden."

Het kabinet besloot vrijdag om sporten voor volwassenen weer toe te staan, zij het zonder publiek. Hoewel het kabinet op 25 januari bekijkt of er meer versoepelingen mogelijk zijn, is er volgens Krajicek te weinig tijd om de organisatie op orde te krijgen. Fans die al een kaartje hadden gekocht, kunnen dat doorschuiven naar 2023.

Vorig jaar moest het ATP-toernooi van Rotterdam ook al zonder fans worden afgewerkt. Toen ging de Rus Andrey Rublev met de bokaal aan de haal. Hij zal komende maand zijn titel verdedigen in de havenstad.

lees Artikel