Geen versoepelingen van corona-maatregelen voor cultuursector en horeca; tot 25 januari blijft alles dicht

1 week terug 12
MobileMobile
Corona check Ziggo Dome Fieldlabs Geen versoepelingen van corona-maatregelen voor cultuursector en horeca; tot 25 januari... Door RobZ op 14 januari 2022 - 21:45 1 Vanavond hing heel Nederland weer aan de lippen van premier Mark Rutte en minister Kuipers. In een persconferentie maakten zij bekend dat niet-essentiële winkels, kappers, sportfaciliteiten en het hoger onderwijs onder voorwaarden weer open mogen, maar dat de horeca en de cultuursector nog dicht moet blijven. Dit tenminste tot en met 25 januari. Dan kijkt het kabinet opnieuw naar de mogelijkheid om restaurants, cafés, bioscopen, musea en theaters te openen. Er kan dus een streep door alle concerten, festivals en theatervoorstellingen tot die tijd.

Vanzelfsprekend reageren woordvoerders van de horeca en cultuursector teleurgesteld. Ze vinden het niet uit te leggen dat andere sectoren wel (onder voorwaarden) open mogen en podia, theaters, restaurants, cafes en musea niet.

We schreven eerder al over een aantal aangekondigde protestacties. Zo gaan cafe's en restaurants zaterdag in Limburg gewoon open en organiseren Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge woensdag een landelijke actie waarin door het hele land theaters voor een dag worden omgebouwd tot kapsalon en zo toch open kunnen. Ze noemen de actie de nationale kapsalondag. Via deze instagram blijf je op de hoogte.

jazzOUT!

MY BABY, BLACKWAVE. EN IBRAHIM MAALOUF HEADLINERS... De headliners zijn bekend van JazzOUT Fest Limburg 2022. Van 1 t/m 9 april...

REAGEREN

REAGEREN?
lees Artikel